Advertentie

Beige Book en Bayer tackelen Europese beurzen

De beurzen lijden onder de weinig opbeurende berichten uit het Amerikaanse Beige Book, dat woensdagavond Wall Street ook al met verlies deed afsluiten. De Federal Reserve waarschuwde dat de Amerikaanse economie nog steeds slabakt. De activiteit in de verwerkende nijverheid ging in de voorbije maanden nog achteruit en deze zwakke plek heeft zich nu ook uitgebreid naar andere sectoren van de economie.

De telecomaandelen incasseren de zwaarste klappen. Beurshuis Merill Lynch verlaagde gisteren zijn adviezen voor Deutsche Telecom en France Telecom. Beleggers hebben faalangst omdat het gezaghebbende beurshuis de rest van de sector eveneens niet koopwaardig acht.

In de farma- en chemiesector kijkt Bayer tegen een verlies aan van 5,0% op 35,45 euro. De groep maakte vanmorgen een 23% lagere operationele halfjaarwinst bekend. Over het tweede kwartaal dook de operationele winst 40% lager en kwam onder de verwachting van analisten uit. In de marge van de interimcijfers kondigde de groep uit Leverkussen een besparingsprogramma van 1,5 miljard euro aan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud