Bel20 gaat eenzaam hoger

De Belgisch-Franse financiele groep Dexia moest dinsdag teleurstellende resultaten opbiechten en het aandeel ondervindt hiervan nog steeds last. Woensdag verlaagden dan ook talrijke beurshuizen hun adviezen voor Dexia. Donderdag verliest het aandeel 1,4% tot 15,97 euro.

Collega Fortis gaat daarentegen 0,7% hoger tot 25,84 euro. Ook Frere-holding GBL is in vorm: het aandeel stijgt 1,2% tot 55,95 euro. De Leuvense bierbrouwer Interbrew neemt evenwel het voortouw en wint 2,4% tot 28,93 euro. Woensdag moest Interbrew nog fors inleveren, omdat beleggers vreesden dat de groep wat te vrijgevig zou kunnen zijn bij een mogelijke overname van South African Breweries. Deze laatste maakte overigens bekend een goed eerste halfjaar achter de rug te hebben.

In de chemiesector stijgt Solvay 0,1% tot 59,40 euro. Solvay wil de Italiaanse fluorproducent Ausimont overnemen. Solvay had al eerder gezegd dat het interesse heeft, maar nu maakte de groep ook bekend dat er effectief gesprekken worden gevoerd met Montedison, de moeder van Ausimont.

De beeldbewerker Agfa-Gevaert gaat 0,1% lager tot 11,50 euro. De groep is niet bepaald een toonbeeld van sociale rust. De vakbonden waarschuwden het management dat het niet ongestraft de productie naar lageloonlanden zal kunnen verplaatsen. Dan zouden de bonden immers alle vestigingen van Agfa lam leggen.

De technologiesector is niet in vorm. Het netwerkbedrijf Telindus zakt 3,8% tot 7,83 euro. Ook op de andere Europese beurzen zitten de telecom- en technologiebedrijven bij de dalers. De Brusselse brede markt bevestigt de trend: netwerkbeveiliger Ubizen verliest 3,1% tot 3,78 euro.

Vrijdag publiceert het Limburgse automatiseringsbedrijf IPTE kwartaalcijfers. Deze waren al eerder aangekondigd, maar de publicatie werd uitgesteld. De beleggers zijn er blijkbaar niet gerust op, want het aandeel zakt 4% tot 4,80 euro.

Prolaser, de specialist in optische apparatuur, maakte voorbeurs kwartaalcijfers bekend die niet van de poes waren. De omzet daalde met 39% en de groep kreeg een stevig nettoverlies te slikken. De slechte cijfers zijn niet echt onverwacht en de beleggers reageren dan ook relatief rustig. Prolaser daalt 2,7% tot 2,19 euro.

Op Nasdaq Europe verliest de Neci-index 1,2% tot 237,67 punten. Bricsnet, de softwareleverancier voor de bouwindustrie, krijgt een klap van 5,7% tot 1,65 euro. Beveiliger Keyware spurt daarentegen 6,7% hoger tot 0,48 dollar.

03/2860425

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud