België stelt KPN ultimatum in Belgacom-dossier

Minister van Overheidsbedrijven en Telecommunicatie Rik Daems zou een brief gestuurd hebben naar KPN waarin hij zijn ultimatum formuleert. Noch minister Daems, noch KPN wilden het bericht bevestigen.

De Nederlanders hebben vooral problemen met de beslissingsmacht binnen het uitvoerend comité van de fusiegroep. Dat comité bestaat uit vier leden -twee Belgen en twee Nederlanders. Bij staking van stemmen wordt de knoop doorgehakt door de operationele topman van het bedrijf - een Belg. De Nederlanders hebben er moeite mee dat Belgacom in de praktijk de touwtjes in handen zou hebben.

Een tweede grote struikelblok is de eis van de aandeelhouders van Belgacom dat een fusie zou plaatsvinden op voet van gelijkheid. KPN is weliswaar groter dan Belgacom, maar heeft een grotere schuldenlast. De koers van KPN moest de laatste dagen zware verliezen slikken. In regeringskringen groeit daardoor de overtuiging dat een fusie op voet van gelijkheid als gevolg van de aanhoudende waardevermindering van KPN nu zelfs in het nadeel van Belgacom zou kunnen zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud