Belgische beleggers minder optimistisch dan andere Europese beleggers

Dit percentage is vergelijkbaar met de verwachtingen van beleggers in Groot-Brittannië (32%), maar aanzienlijk lager dan de Duitse (48%) of de Nederlandse (51%) beleggers.

Opmerkelijk is dat de Belgen die de markt zien aantrekken, een gemiddelde stijging verwachten van niet meer dan 5,4%. Zij zijn veel voorzichtiger dan de Britten die een gemiddelde stijging voorzien van 9,6%, de Nederlanders (10,0%) en de Duitsers (12,4%).

Wat betreft de verwachtingen voor de komende drie jaar, zijn de Belgische beleggers ook meer terughoudend dan hun collega-Europeanen. Het aantal beleggers dat gedurende de komende drie jaar een stijging verwacht van de aandelenmarkten is in de vier landen nagenoeg gelijk en schommelt rond de 56%. De Belgische belegger verwacht echter een stijging van 5,7%, terwijl de Nederlanders en Britten een stijging van 13% voorzien. De Duitse beleggers verwachten een stijging van maar liefst 25,1%.

Belgische beleggers die een koersdaling voorspellen voorzien geen dramatische terugval en voorspellen voor het komende jaar een gemiddelde daling van 4,5%. De pessimisten in Groot-Brittannië spreken van een daling van 11,3%; in Nederland en Duitsland spreekt men van een terugval van 9,0%.

De behoudendheid van de Belgische belegger blijkt ook uit het percentage beleggers dat denkt het komende jaar meer te gaan beleggen. Dit is met 15% beduidend lager dan in andere landen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud