Advertentie

Belgische regering neemt verscherpte veiligheidsmaatregelen (update)

Op het crisiscentrum Binnenlandse Zaken is een vergadering aan de gang met verantwoordelijken van de veiligheidsdiensten (staatsveiligheid, politie, rijkswacht), de hulpdiensten en kabinetsmedewerkers (onder wie kabinetchef Koen Dassen) van Binnenlandse Zaken.

Het Belgisch leger heeft zijn veiligheidsmaatregelen versterkt als gevolg van de aanslagen in de VS. Volgens een legerwoordvoerder is van de "normale" veiligheidsfase "Alfa" overgeschakeld op de tweede fase "Bravo", wat voor "verscherpte waakzaamheid" staat.

Praktisch betekent dit een versterking in manschappen en van bewakingsmaatregelen evenals een versterkte controle aan de in- en uitgangen van militaire kwartieren. "Bravo" is de tweede in de schaal van vier alarmfases waarbij de vierde zo goed als gelijkstaat met een oorlogssituatie.

De veiligheidsmaatregelen zijn ook versterkt in het radarcentrum van Glons bij Luik en in het radarstation van Semmerzake (Oost-Vlaanderen) die allebei hun bewaking van het Belgisch luchtruim volgens een voorziene procedure hebben versterkt. Twee F-16 straaljagers op de basis van Florennes staan klaar om op te stijgen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud