Advertentie
Advertentie

bin Laden hoofdverdachte VS-aanslagen

De minister van Justitie John Ashcroft gaf intussen meer details over de kapers, die allemaal geidentificeerd zijn. Minstens achttien kapers zijn verantwoordelijk voor het neerstorten van vier vliegtuigen dinsdag in New York, Washington en Pennsylvania. Op twee vliegtuigen bevonden zich telkens vijf kapers, op de andere twee telkens vier. Hun namen maakte hij niet bekend.

Het Federal Bureau of Investigations (FBI) van de Verenigde Staten kreeg bij het onderzoek naar de daders hulp van andere onderzoeksbureaus buiten de Verenigde Staten. Ook werd gebruik gemaakt van tips via de telefoon en via een speciale website. In totaal belden 2.055 mensen. Via het internet stroomden 22.000 boodschappen binnen.

John Ashcroft zei voorts dat geen enkele van de vier "zwarte dozen" van de vliegtuigen is gevonden. Voor die van vlucht 93, die in Pennsylvania crashte, is wel het meeste hoop. De zwarte dozen van de vliegtuigen bevatten vlieggegevens en fragmenten van de gesprekken tussen de bemanning en de grondverkeersleiders en kunnen nuttig zijn tijdens het verdere onderzoek.

Advertentie

De directeur van de FBI, Robert Mueller, heeft donderdag ook gemeld dat alle verdachte kapers als passagier op de vliegtuigen stonden geboekt. Hij zei ook dat veel mensen reeds zijn ondervraagd in verband met de terroristische aanslagen. Enkele onder hen zijn aangehouden, maar niemand is gearresteerd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.