Bodson (LHSP): laatste kans vóór failissement

"Het bod van Speechworks is erg laag en dus niet echt aantrekkelijk, maar wel essentieel omdat het toeliet een nieuw gerechtelijk akkoord aan te vragen", zei Bodson.

Alleszins hoopt het Ieperse spraaktechnologiebedrijf dat het niet bij dat eerste bod blijft, maar dat er een soort veilingprocedure in gang wordt gezet. Dat moet de prijs nog verhogen en ook een grotere tewerkstellingsgarantie geven. Die veiling zou half november in de VS kunnen georganiseerd worden, zei Bodson.

Speechworks zal minimaal 35 werknemers van de 570 in de spraak- en taaltechnologiedivisie overnemen. In het meest pessimistische scenario verliezen de 535 anderen hun baan. Het gaat om 225 mensen in België, 272 in de VS en Canada, 23 in de rest van Europa en 20 in Azië.

Voorts zijn er biedingen voor de divisies Kesi, Aptek en Knexys (in totaal 81 werknemers) en voor Dragon (114 werknemers) en ISI (12 werknemers).

"Toen ik bij Lernout & Hauspie binnenkwam, was er een personeelsbestand van 6.400. Vandaag zijn 4.000 banen (inclusief 1.752 bij Dictaphone, 912 bij Mendez, 1.230 bij Transcription) gered", aldus Bodson.

Het geld dat vrijkomt door de veiling van de spraak- en taaltechnologiedivisie moet LHSP de nodige ademruimte geven tot eind november. In het andere geval zullen alle opzegtermijnen gerespecteerd worden, "wat niet van alle Belgische bedrijven -inbegrepen die waar de Belgische staat aandeelhouder is - gezegd kan worden", aldus Bodson. "Voor Lernout & Hauspie is het onmogelijke mogelijk geworden", besloot de topman.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud