Advertentie

Chapter 11 bijna achter de rug voor Dictaphone (LHSP)

Op basis van enkele goedgeplaatste bronnen meent De Standaard dat de afwikkeling van Dictaphone in de laatste rechte lijn zit. Dictaphone stelt zijn schuldeisers voor om hun vorderingen om te zetten in aandelen.

Daardoor ontstaan er drie grote aandeelhoudersgroepen die grofweg even zwaar doorwegen: de Belgische banken, Lernout & Hauspie nv en de obligatiehouders van Dictaphone. Het plan betekent dat de Belgische banken nog redelijk goed zouden weg komen. Ze kunnen via hun garantie van 208 miljoen dollar op Dictaphone ongeveer een derde van de aandelen verwerven.

L&H zou zijn vordering van 240 miljoen dollar op Dictaphone omzetten in aandelen. Het gaat om geld dat L&H leende bij de Belgische banken om schulden van Dictaphone te herfinancieren. De derde groep zijn houders van obligaties van Dictaphone die eveneens moeten converteren.

Op korte termijn moeten er nog twee belangrijke stappen genomen worden. Het management van Dictaphone moet een zogenaamde "exit-financiering" vinden om uit Chapter 11 te geraken. Verwacht wordt dat het management van Dictaphone de financiering vindt, omdat Dictaphone geen activiteit heeft die veel geld verslindt. Verder moet het comite van schuldeisers instemmen met het herstelplan.

Binnen het comite van schuldeisers is het uitkijken naar de houding van de obligatiehouders van Dictaphone. Die partij wenste dinsdag nadrukkelijk de radiostilte te behouden.

Een volgende stap voor L&H in de VS is een oplossing voor het vroegere Dragon, de L&H Holdings USA. Erg moeilijk zou dat niet zijn omdat L&H Holdings slechts 5 miljoen dollar schulden heeft. De echte test voor L&H blijft de redding van de spraak- en taaltechnologiedivisie waarvan de kern is Ieper gevestigd is. Er zijn nog altijd kandidaat-investeerders die dit dossier bekijken, aldus de krant.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud