Advertentie
Advertentie

Chipdivisie Philips verwacht omzetdaling

De nieuwe prognose houdt geen verband met de aanslagen in de Verenigde Staten. Het is volgens het concern nog te vroeg om de gevolgen te kunnen vaststellen. De levering van chips aan klanten is niet in gevaar gekomen, hoewel de transporten een paar dagen zijn onderbroken. Inmiddels verloopt het transport weer normaal, stelt Philips.

In het derde en vierde kwartaal neemt Philips een last van respectievelijk 20 en 90 miljoen euro. Dat is bij elkaar 10 miljoen euro meer dan de 100 miljoen euro die het concern eerder in gedachten had om als last te nemen in de tweede helft van dit jaar.

De last wordt genomen wegens herstructurering en banenreductie. Een woordvoerder van het concern zei donderdag dat het niet de bedoeling is meer banen te schrappen dan eerder aangekondigd.

Advertentie

Philips kondigde deze zomer aan dat dit jaar 10.000 banen verdwijnen op een personeelsbestand van ruim 212.000.

Bij Philips' chipdivisie beginnen de kostenbesparende maatregelen effect te sorteren. Er is succes geboekt bij het terugbrengen van de voorraden, en de kapitaalinvesteringen zijn teruggebracht, zegt het concern.

Volgens Philips lijkt het erop dat er een einde komt aan het 'opruimen' van de voorraden in de chip-industrie. De orderpositie toont een voorzichtige verbetering. Philips verwacht dat de benuttingsgraad van de machines in het vierde kwartaal hoger ligt dan in het derde.

Philips Semiconductors gaat ook zijn CDMA mobieletelefoonontwerpactiviteiten verkopen aan de Chinese groep Holley Communications. CDMA is de Amerikaanse standaard voor mobiele telefonie, vergelijkbaar met de Europese gsm. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Philips blijft siliconencomponenten leveren voor de telefoons. De overeenkomst is ingegaan op 10 september 2001.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.