Colruyt lanceert biologische supermarkt

De eerste Bio-Planet-supermarkt wordt geopend in Kortrijk. Hij heeft een aanbod van uitsluitend biologische en ecologische producten, verzameld op een oppervlakte van 1.000 vierkante meter. In totaal zijn er meer dan 6.500 producten beschikbaar, waarvan meer dan 3.500 voedingsproducten en meer dan 3.000 ecologisch verantwoorde niet-voedingsproducten.

Bovendien is het aanbod beschikbaar voor iedereen, overal in België, via internet. Op www.bio-planet.be of via de webshops op de Colruyt-website www.colruyt.be kan iedereen bioproducten reserveren. De bestelling wordt binnen de drie werkdagen geleverd in een Colruyt-winkel. Zo heeft Bio-Planet meteen 156 afhaalpunten in België.

Topman Jef Colruyt gelooft dat de markt van biologische producten steeds meer aan belang wint. "Daarom investeren we in aparte biologische winkels naast ons gamma biologische producten in onze traditionele winkels." Ondermeer plaatsgebrek in de traditionele winkels noopt Colruyt ertoe om de meer dan 6.500 biologische producten in een aparte winkel onder te brengen. "Het is voor ons een experiment. Wellicht volgen er binnenkort nog winkels, onder meer in Gent. We hopen dat de winkel ongeveer binnen twee jaar rendabel zal zijn", aldus Jef Colruyt. Colruyt gelooft dat de consumenten in de toekomst meer en meer gaan overschakelen op biologische producten.

De Colruyt-topman blijft ook geloven in verkoop via internet. "We kennen nog steeds een stijgende verkoop via internet. Onze internetactiviteiten zijn winstgevend. Waar de nieuwe e-commerce-winkels vooral in een aantrekkelijke website investeerden, hebben wij vooral in een goed logistiek apparaat geïnvesteerd. Het aanbod van biologische producten wordt hierbij een belangrijk onderdeel."

Volgens Jef Colruyt spelen bij de oprichting van de biologische winkel niet alleen commerciële motieven mee. "Het project past ook in onze bedrijfsfilosofie. Binnen het bedrijf zijn er mensen die biologisch eten en daarmee bezig zijn. Het biologische past ook binnen onze andere ecologische maatregelen. Daarnaast vinden wij dat de biologische sector nog teveel in de artisanale sfeer zit. Een gespecialiseerd warenhuis kan hierin verandering brengen", zegt Jef Colruyt.

Stijn Decock

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud