Concentra vroeg zelf om verhuis naar dubbele fixing

Indien bedrijven op Euronext Brussel al van marktsegment wensen te veranderen, dan gebeurt dat vrijwel uitsluitend naar een hogerliggend marktsegment, van dubbele fixing naar continumarkt bijvoorbeeld. De omgekeerde beweging is heel uitzonderlijk. "Dat Concentra New die stap wel doet, en op eigen aanvraag, heeft te maken met de geschiedenis van het aandeel", verduidelijkt gedelegeerd bestuurder Willy Lenaers.

"Toen wij in Imperial Invest stapten, noteerde dat aandeel ook op de dubbele fixing. Bij de fusie van Concentra met Imperial Invest in de zomer van vorig jaar, noteerde Ubizen, waarin we een belang van 25,1 procent hadden, nog tegen hoge koers. De marktkapitalisatie verantwoordde toen de overstap naar de continumarkt", aldus Lenaers. Het belang in Ubizen was destijds goed voor 53 procent van de intrinsieke waarde van het aandeel Concentra.

Maar inmiddels is niet enkel de koers van Ubizen fors teruggevallen, het aandeel Concentra werd ook opgesplitst door het belang in Ubizen te verzelfstandigen. Daardoor ligt de marktkapitalisatie een stuk lager. "Bovendien beschikken wij over een grote kern van vaste aandeelhouders, wat de liquiditeit van het aandeel beperkt. En bij de huidige aandelenkoersen kunnen wij onze vaste aandeelhouders moeilijk vragen een deel van hun belang naar de markt te brengen om de liquiditeit te vergroten", stelt Lenaers.

Op het marktsegment van de dubbele fixing wordt alle handel tweemaal per dag gebundeld. KBC Securities treedt daarbij op als marktanimator, waarbij de makelaar bij elke fixing een aan- en verkooporder in de markt brengt, om de liquiditeit van het aandeel te verzekeren. KBC Securities zal het aandeel ook opvolgen met onderzoeks- en analyserapporten en zal - opmerkelijk - Concentra bijstaan bij de communicatie naar de investeerders.

GVL

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud