Advertentie
Advertentie

Conjunctuur verzwakt in augustus

In de verwerkende nijverheid daalde de bruto-conjunctuurbarometer van -14,0 in juli tot -15,4 in augustus. Hier werd het dieptepunt van -17,1 wel al in juni bereikt. In de bouwsector ging de bruto-conjunctuurbarometer naar beneden van +1,7 in juli tot -4,1 in augustus.

Er was in augustus wel een gedeeltelijk herstel in de handel merkbaar. Daar steeg de bruto-conjunctuurbarometer van -8,5 in juli tot -4,8 in augustus.

In de dienstensector aan de bedrijven, waarvan de resultaten niet worden opgenomen in de algemene bruto-conjunctuurbarometer, daalde de bruto-indicator van 8,6 in juli tot 2,9 in augustus.

Advertentie

De bruto-conjunctuurindicator van de Nationale Bank is gebaseerd op een maandelijkse enquête binnen drie sectoren: de verwerkende nijverheid, de handel en de bouwnijverheid. Hij wordt berekend op basis van het verschil tussen positieve en negatieve antwoorden. De bruto-conjunctuurindicator is lichtjes positief op de top van een economische cyclus en sterk negatief op het dieptepunt van een recessie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.