Conjunctuur verzwakt in augustus

In de verwerkende nijverheid daalde de bruto-conjunctuurbarometer van -14,0 in juli tot -15,4 in augustus. Hier werd het dieptepunt van -17,1 wel al in juni bereikt. In de bouwsector ging de bruto-conjunctuurbarometer naar beneden van +1,7 in juli tot -4,1 in augustus.

Er was in augustus wel een gedeeltelijk herstel in de handel merkbaar. Daar steeg de bruto-conjunctuurbarometer van -8,5 in juli tot -4,8 in augustus.

In de dienstensector aan de bedrijven, waarvan de resultaten niet worden opgenomen in de algemene bruto-conjunctuurbarometer, daalde de bruto-indicator van 8,6 in juli tot 2,9 in augustus.

De bruto-conjunctuurindicator van de Nationale Bank is gebaseerd op een maandelijkse enquête binnen drie sectoren: de verwerkende nijverheid, de handel en de bouwnijverheid. Hij wordt berekend op basis van het verschil tussen positieve en negatieve antwoorden. De bruto-conjunctuurindicator is lichtjes positief op de top van een economische cyclus en sterk negatief op het dieptepunt van een recessie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud