Courante nettowinst Koramic ligt 61% lager

De forse winstdaling komt niet echt als een verrassing. In het spoor van de zwakke resultaten die dochter Wienerberger bekendmaakte, waarschuwde Koramic voor minder goede interimcijfers. De West-Vlaamse groep wijst er op dat een aantal bouwmarkten waarin de groep actief is het moeilijk hadden. Dat was vooral in Duitsland het geval.

Andere belangrijke stoorzenders over het eerste halfjaar waren de hogere energieprijzen, de deconsolidatie van Treibacher en de onregelmatige inkomstenstroom bij Wienerberger Immo.

De omzetgroei van Koramic was volledig te danken aan een externe groei van 8%, afkomstig van BDI en Optirock. De divisie bouwmaterialen, de kernactiviteiten van Koramic, waren goed voor 15% extra omzet.

Voor het tweede halfjaar waagt Koramic zich niet aan vooruitzichten en dit "gezien de belangrijke onzekerheden betreffende de evolutie van de wereld". Niettemin verwacht Koramic dat de meeste activiteiten over de tweede jaarhelft gunstiger zullen evolueren dan gedurende het eerste halfjaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud