Dakloos op Nasdaq

(tijd) De Amerikaanse beurzen slaagden er niet in een duidelijke richting te kiezen. De meeste beleggers wachtten op de uitkomst van de rentevergadering van de centrale bank die vandaag plaatsvindt. Een beter dan verwachte index van 'leading indicators' kon de gemoederen niet bedaren. Deze index van voorlopende economische indicatoren steeg in juli met 0,3 procent. De Dow Jones klokte af met een winst van 0,77 procent op 10.320 punten. Ook technologiebeurs Nasdaq won 0,77 procent tot 1.881,3.

Speelgoedketen Toys 'R' Us leed een kwartaalverlies van 29 miljoen dollar of 15 cent per aandeel. Daarmee beantwoordde de groep aan de verwachtingen van het analistenheir. Het aandeel won 7,2 procent tot 24,0 dollar.

Lowe's Cos., de op een na grootste doe-het-zelfketen van de VS, spurtte 8 procent hoger tot 37,84 dollar. Lowe's rapporteerde een 18 procent hogere kwartaalwinst van 42 cent per aandeel, wat beter was dan verwacht.

Op Nasdaq spurtte Metromedia Fiber Network, een bouwer van glasvezelnetwerken, 25,7 procent hoger tot 0,93 dollar. De onderneming bereikte met bankgroep Citigroup een akkoord waardoor ze 150 miljoen dollar werkkapitaal kan aantrekken. De producent van glasvezeluitrusting Ciena dook 3,6 procent lager tot 18,1 dollar, na een verkoopadvies door beurshuis Lehman Brothers. Het aandeel zou minstens zes maanden lang 'geen redelijke return' opleveren.

Internetprovider At Home tuimelde 46 procent lager tot 0,47 dollar. De onderneming waarschuwde dat ze niet meer voldoet aan de vereisten om de notering op Nasdaq te behouden. Het management verklaarde bovendien dat er voor eind dit jaar nieuw kapitaal nodig is om te overleven.

SM

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud