De gigantische spread van Royal Olympic

(tijd) Nasdaq Europe deelde mee in de euforie op de andere Europese aandelenmarkten. De Neci-index trok 2,1 procent hoger tot 228,9 punten. De belangrijkste stijger was de Spaanse informaticagroep Meta4. Het aandeel spurtte 21,8 procent hoger tot 0,53 euro, na speculaties dat het bedrijf weldra een herfinanciering met enkele banken zal afsluiten.

Granger Telecom, de Britse aanbieder van telecommunicatie in afgelegen gebieden, dikte met 8,3 procent aan tot 6 dollarcent. De onderneming maakte bekend dat de aandeelhouders de strategische veranderingen tijdens de algemene vergadering goedkeurden. De operaties worden sterk teruggeschroefd om de nadruk te leggen op nieuwe producten.

De Franse ontwikkelaar van digitale beveiligingstechnologie Activcard verloor 0,5 procent tot 9,77 dollar. Nochtans stelde Activcard de nieuwe versie van zijn nieuwe server ActivPack voor, die meerdere identificatiesystemen met elkaar verbindt.

Cruisemaatschappij Royal Olympic waarschuwde dat de reserveringen voor de rest van het jaar wegens de aanslagen op 11 september sterk zijn teruggevallen. Vooral Amerikaanse klanten dagen niet meer op. Daardoor zal het bedrijf een verlies van 70 tot 85 dollarcent per aandeel boeken. Het aandeel werd niet verhandeld. Dat is ook niet verwonderlijk, gezien de gigantische spread tussen de bied- en laatkoers van de marktmakers. Beleggers kunnen een aandeel kopen aan 2,60 dollar, maar verkopers krijgen slechts 0,30 dollar. Het is aan Nasdaq Europe om die wanpraktijken dringend aan banden te leggen. SM

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud