De Vrije Pers stopt publicatie maandblad Teek

De Vrije Pers rekende eind november 2000 op een verkochte oplage van 25.000 tot 30.000, maar die werd nooit gehaald. Na de mislukking van het vrouwenweekblad Lola is Teek de tweede titel van De Vrije Pers die verdwijnt. De betrokkenen weigerden woensdag alle commentaar.

Teek werd in de zomer van 2000 overgenomen door De Vrije Pers, vooral bekend van het weekblad P-Magazine en het maandelijkse mannenblad Che. Teek was tot dan een uitgave van The Publishing Company. Het blad was aanvankelijk een filmblad, maar de onderwerpen werden steeds ruimer. Ondanks de verruiming kwam de verkochte oplage nooit boven de 15.000 uit, te weinig om het blad leefbaar te houden.

De Vrije Pers, eind vorig jaar nog onder leiding van Alain Grootaers, wou Teek opnieuw in de markt zetten als een Vlaamse variante op het Amerikaanse Rolling Stone. Grootaers zei te mikken op een oplage van 25.000 tot 30.000 exemplaren. Maar die werd nooit gehaald. Volgens sommige bronnen kwam Teek, behalve bij het eerste nummer, nooit boven de 10.000 verkochte exemplaren uit.

Voor De Vrije Pers, eigendom van de beursgenoteerde groep Think Media (het voormalige De Beukelaar), is het wegvallen van Teek de tweede tegenslag in amper enkele maanden tijd. Eerder moest de groep wegens de fors tegenvallende verkoop ook het vrouwenweekblad Lola uit de rekken halen. Lola moest wekelijks 60.000 eigenaressen vinden, maar bleef steken op een verkoop van 15.000. In de nasleep werd een verbaal robbertje uitgevochten tussen gedelegeerd bestuurder Kris Dekelver en hoofdredacteur Grootaers. Die laatste, jarenlang het gezicht van de groep, werd uiteindelijk de laan uitgestuurd. Sindsdien wordt P-Magazine geleid door Edwin van Overveld. Voor Che is De Vrije Pers op zoek naar een hoofdredacteur.

Met het verdwijnen van Teek valt De Vrije Pers terug tot de twee eerste bladen, P en Che. Think Media kende onlangs wel succes met 4FM, dat een licentie kreeg voor het maken van landelijke commerciele radio. 4FM hoopt voor de jaarwisseling met de uitzendingen te kunnen starten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud