Advertentie

Dell behoudt vooruitzichten voor derde kwartaal

De Amerikaanse computerbouwer Dell liet donderdag weten dat het voor het derde kwartaal, dat afloopt op 2 november, nog altijd een winst verwacht van 15 tot 16 dollarcent per aandeel bij een omzet van 7,2 tot 7,6 miljard dollar. Analisten rekenden op een winst per aandeel van 15 dollarcent per aandeel.

De pc-producent had midden augustus zijn winstprognoses voor het derde kwartaal nog verlaagd, nadat de groep verlies had geleden in het tweede kwartaal. Het was toen de eerste keer in acht jaar tijd dat Dell verlies leed.

Gedelegeerd bestuurder en stichter Michael Dell verklaarde donderdag dat hij verwacht dat de computerbouwer winst zal maken in alle afdelingen. Bovendien zou Dell er de voorbije maanden nieuwe klanten hebben bijgekregen en de uitgaven binnen de perken hebben gehouden. De groep lijkt dus niet al te grote klappen te zullen incasseren na de aanslagen op de VS, al wijst Michael Dell er wel op dat het kwartaal pas ten einde loopt op 2 november.

De verklaringen van Dell komen een dag nadat de Amerikaanse netwerkgigant Cisco Systems had laten weten dat het bij zijn vooruitzichten voor het derde kwartaal blijft. Topman John Chambers zei "erg comfortabel" te zijn met de winstvoorspellingen van analisten, wat de koersen van de Amerikaanse en Europese technologieaandelen woensdag en donderdag de hoogte instuurde.

De erg conjunctuurgevoelige pc- en technologiesector zit al een lange tijd in het slop als gevolg van de economische groeivertraging in de VS en in Europa. De voorbije maanden toonde de branche wel voorzichtige tekenen van herstel, maar na de terroristische aanslagen op het WTC en het Pentagon, werden de vooruitzichten voor de technologiesector weer bijzonder somber. Beleggers verkochten de voorbije weken dan ook massaal aandelen uit onder meer de computer-, chip- en halfgeleidersector.

Ondanks een erg beperkte zichtbaarheid voor de technologiebranche in haar geheel, blijft Dell dus erg optimistisch. "We blijven snel nieuwe klanten winnen en onze kostenbesparende maatregelen blijken succesvol. Dankzij deze twee troeven heb ik er veel vertrouwen in dat we op de lange termijn goed zullen blijven presteren, ook al is het huidige economische klimaat erg moeilijk", meent Dell.

Na 45 minuten handel was het aandeel Dell op de Nasdaq donderdag gestegen met 1,46% tot 22,06 dollar. Cisco klom omhoog met 0,84% tot 14,78 dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud