Dell maakt Dell rijk

(tijd) In New York hield het optimisme van woensdag aanvankelijk aan, maar aan het eind van het handel brokkelden de koersen af. De Dow Jones sloot uiteindelijk 0,69 procent lager af op 9.060,88 punten, de Nasdaq kon nog 1,06 procent hoger eindigen op 1.597,54 punten.

De vrij goede stemming kwam er ondanks slecht nieuws over de arbeidsmarkt. Het aantal Amerikanen dat een aanvraag indiende voor een werkloosheidsuitkering steeg in de week tot 29 september forser dan verwacht naar het hoogste peil sinds 1992.

Beleggers hadden meer oog voor de mededeling van Dell dat de resultaten in het derde kwartaal 'conform de verwachtingen' zullen zijn, nadat Cisco een dag eerder al met een gelijkaardige mededeling was gekomen. 'We krijgen er in snel tempo nieuwe klanten bij en hebben onze operationele kosten onder controle', verzekerde topman Michael Dell van de gelijknamige pc-verdeler. Die uitspraken stuurden de aandelen Dell ruim 8,1 procent hoger naar 22,31 dollar. Die stijging is aardig meegenomen voor Michael Dell, die tussen 20 en 27 september 4,3 miljoen Dell-aandelen bijkocht tegen een gemiddelde prijs van 16,72 dollar.

Corning, de grootste fabrikant van kabels in glasvezel, snijdt nog eens 4.000 banen weg. Het bedrijf waarschuwde dat de vraag naar glasvezel keldert en ziet zich genoodzaakt alle fabrieken in november en december stil te leggen. Corning daalde met 14,4 procent naar 7,7 dollar. De glasfabrikant Corning Glass Works noteerde bijna heel de jaren negentig rond die 8 dollar. De netwerkeuforie stuwde het aandeel even naar een piek van 110 dollar, maar daarna ging het even snel weer bergaf. KVS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud