Deutsche Telekom boekt vierde kwartaalverlies op rij

De Duitse telecomgroep meldde deze ochtend dat de voormalige monopolist break-even draaide in het tweede kwartaal. Dit is evenwel te danken aan een uitzonderlijke winst van 1 miljard euro op de verkoop van het 10% belang in Sprint, de Amerikaanse lange-afstandsoperator. Zonder deze meerwaarde bedroeg het kwartaalverlies 970 miljoen euro, tegenover 358 miljoen euro in het eerste kwartaal.

De omzet ging 32% hoger tot 11,5 miljard euro. DT schreef 1 miljard euro goodwill af en besteedde 900 miljoen euro aan de mobiele telefonielicenties die het verleden jaar binnenrijfde. Daarnaast investeerde de groep 15 miljard euro aan nieuwe licenties. Tenslotte kocht Deutsche Telekom>/A> VoiceStream Wireless. Deze nieuwe dochter droeg voor 300 miljoen euro bij tot het verlies.

Voor de eerste zes maanden bedroeg het verlies, zonder uitzonderlijke elementen, 1,3 miljard euro. De omzet over deze periode bedroeg 22,6 miljard euro, tegenover 19,2 miljard euro een jaar eerder. Inclusief uitzonderlijke elementen bedroeg het halfjaarverlies 400 miljoen dollar.

De groep liet eveneens weten dat de beursgang van de mobiele dochter T-Mobile niet meer voor dit jaar zal zijn. Dit is te wijten aan de slechte beursomstandigheden voor telecomaandelen. Nochtans verdubbelde de mobiele dochter de bedrijfscashflow tot 1,4 miljard euro. Een jaar eerder bedroeg de bedrijfscashflow 600 miljoen euro.

De aandelen van Deutsche Telekom reageren negatief op het nieuws. De koers zakt 1,8% tot 25,3 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud