Advertentie

Dexia-dochter Kempen & Co haalt 32% minder winst

Kempen & Co zegt dat het het uitzonderlijk goede eerste kwartaal van 2000 niet kon evenaren omwille van de teruglopende omzetten en koersen op de beurs. "De marktomstandigheden zijn daarna niet verbeterd. De inkomsten in het tweede kwartaal bleven bovendien achter omdat de afronding van enkele overname- en fusietransacties verschoven werd naar de tweede helft van 2001", zegt de zakenbank.

Het effectenbedrijf en de financiele transacties lieten een "aanzienlijke" daling zien van de provisie-inkomsten. De inkomsten uit kapitaalmarkttransacties vielen nog sterker terug als gevolg van het vrijwel stilvallen van de (aandelen)emissiemarkt. De overige inkomsten uit Corporate Finance ontwikkelden zich gunstig. De activiteiten van Vermogensbeheer vertoonden, vooral bij de institutionele mandaten, volgens het bedrijf opnieuw een "aanzienlijke groei".

Dexia heeft 99,31% van de Kempen-aandelen in handen. De groep gaat Kempen met het vorig jaar overgenomen Labouchere samensmelten tot Dexia Bank Nederland.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud