Directie Sabena wil dinsdag onderhandelingen starten

"Elke dag dat er niet wordt onderhandeld, hypothekeert onze kansen meer om tot een positieve en creatieve oplossing te komen voor de toekomst van Sabena", legde de woordvoerder uit. Hij benadrukte dat dit voorstel ook overeenstemt met de vraag van het personeel die snel duidelijkheid wil over zijn toekomst. "De directie blijft bereid om te antwoorden op de vragen van de personeelsvertegenwoordigers, maar wij moeten de onderhandelingen de komende dagen starten."

De vakbonden vinden echter dat nog heel wat vragen onbeantwoord blijven. Zij vragen nog steeds garanties over het nakomen van de collectieve arbeidsovereenkomsten, waarin onder meer gestipuleerd stond dat er geen gedwongen ontslagen zouden vallen voor het einde van 2002 en dat Sabena een minderheidsparticipatie in verschillende Sabena-afdelingen die gaan verkocht worden, zou behouden.

"Het is net nog veel te vroeg om te beginnen onderhandelen," verklaarde Denis de Meulemeester (ABVV Metaal). De piloten, die voor donderdag een stakingsaanzegging hebben ingediend, gaven dinsdagavond een gelijkaardige reactie. "Er zijn geen garanties over het behoud van de collectieve arbeidsovereenkomst," zei Erwin Verstrepen (BeCA) voor de piloten. De vakbonden komen donderdag bijeen in een intersyndicaal overleg om de situatie te onderzoeken en een gemeenschappelijk standpunt uit te werken.

Zie ook dossier: Sabena

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud