Drie veroordeelden tekenen cassatieberoep aan in Rwanda-proces

De wettelijke termijn voor cassatieberoep verstreek op 22 juni. Of ook de vierde veroordeelde Vincent Ntezimana, die tot 12 jaar cel werd veroordeeld, naar cassatie trekt is nog niet geweten.

De meesters Alain Vergauwen voor Zuster Gertrude, Gilles Vanderbeck voor zuster Maria Kisito en meester Albert Evrard voor Alphonse Higaniro, wilden niet kwijt op welke overwegingen zij hun cassatieberoep steunen.

Het Brusselse parket-generaal zal nu het Rwanda-dossier overmaken aan het Hof van Cassatie dat de zaak ten laatste half juli zal inschrijven op de rol. De verdediging kan daarna haar conclusies betreffende het hoe en waarom van het cassatieberoep indienen. Het Hof van Cassatie zal enkel onderzoeken of tijdens het voorbije proces geen vormfouten werden gemaakt die de rechten van de verdediging hebben geschaad.

Het Hof van Cassatie kan hetzij het cassatieberoep verwerpen of het arrest van 8 juni van het hof van assisen verbreken. In dat laatste geval zou het gehele proces (ten gronde) moeten worden overgedaan voor een ander hof van assisen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud