Advertentie

Een zwerm penny stocks

(tijd) De Nasdaq Europe Composite Index verloor 0,92 punten en klokte af op 256,98. Dat is opnieuw een dieptepunt en nog de helft van het niveau van drie maanden geleden. Slechts 8 van de 55 aandelen boekten winst.

Slechts drie van de 55 haalden een enigszins normale omzet. Melexis voerde met vlag en wimpel de omzetranglijst aan, maar verspeelde 6,4 procent op 8,1 euro. De fabrikant van halfgeleiders voor de auto-industrie verlaagde zijn vooruitzichten. 'De omzet zal in 2002 en 2003 slechts met 20 procent groeien', stelt gedelegeerd bestuurder Rudi de Winter. Het groeidoel voor dit jaar blijft op 30 procent.

Algo Vision meldde een forse stijging van zijn halfjaarverlies en verwacht geen operationele winst op korte termijn. Het aandeel verloor 12 procent en kost nog 39 dollarcent. Pharming schoot dan weer 25 procent hoger tot 30 eurocent. De topman van het biotechnologiebedrijf dat onder gerechtelijk akkoord opereert, is nog altijd in gesprek met mogelijke geldschieters. De deadline van 1 september is overschreden, maar Pharming kreeg uitstel. CS2 won 14 procent tot 40 eurocent. De omzet zakt er al even snel als het verlies aandikt.

Algo Vision, Pharming en CS2 zijn zogenaamde penny stocks, die per aandeel minder dan een euro of een dollar kosten. Op een ernstige markt worden zulke aandelen van de grote koerslijst geweerd. Voor Nasdaq Europe zou zo'n ingreep vergaande gevolgen hebben: bijna 30 procent van alle andelen zijn penny stocks. PHu

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud