Eerste bindend bod op technologiedivisie LHSP

Het herstel- en betalingsplan van LHSP gaat uit van de opbrengsten uit de verkoop van de taal- en spraaktechnologiedivisie, van de medische transcriptiedivisie en van enkele bedrijven die men bij middel van een management buy-out van de hand wil doen. In het vonnis van 21 september eiste de rechtbank dat 80 procent van de bruto-opbrengst uit deze verkopen moet worden gereserveerd voor de schuldeisers en dat de fondsen moeten worden vastgelegd op een rekening bij de Deposito- en Consignatiekas. Met schuldeisers bedoelde de rechtbank de schuldeisers van wie de aangifte van schuldvordering aanvaard zijn en die geen boedelschuld betreffen. Die voorwaarde vormt nu een ernstig probleem.

LHSP heeft voor zijn taal- en spraaktechnologiedivisie op 1 oktober een bindend bod ontvangen dat volgens het bedrijf voldoende is om een veilingprocedure te starten. De veiling moet eind oktober plaatsvinden. Eens de overnemer bekend, weet LHSP hoeveel personeelsleden worden overgenomen en hoeveel er moeten worden ontslagen. LHSP berekende dat de ontslagvergoedingen tussen 5,5 en 14,8 miljoen dollar kosten.

De medische transcriptiedivisie is al verkocht voor 15,83 miljoen dollar. De betaling gebeurt op 29 oktober. Volgens het huidige budget zijn de geldmiddelen tegen 26 oktober helemaal opgesoupeerd. Als LHSP 80 procent van de 15,83 miljoen dollar moet blokkeren, beschikt het bedrijf over onvoldoende geld om de periode te overbruggen tussen de veiling en de definitieve verkoop. Nog voor de divisie kan worden verkocht kan, wordt LHSP gedwongen het faillissement aan te vragen. In dat geval blijft van LHSP niets meer over en is het herstelplan mislukt.

Ook de andere voorwaarden die werden opgelegd, worden betwist. Zo stelt LHSP dat er voorwaarden werden opgelegd waartoe de rechtbank niet bevoegd was of die, in andere gevallen, zo vaag waren dat ze niet kunnen worden nageleefd. Het verzoekschrift wordt donderdag behandeld door de raadkamer van het hof van beroep te Gent. Dat gebeurt achter gesloten deuren. RDW/LVA

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud