Etienne Verwilghen volgt Damien Wigny op bij KB Lux

Damien Wigny was ruim acht jaar directievoorzitter van de KB Lux. Een periode die enerzijds gekenmerkt werd door een belangrijke Europese expansie - niet minder dan 15 overnames in 6 jaar - en anderzijds door de 'KB Lux-affaire'. In dit dossier werd de KB Lux-topman samen met een belangrijk aantal medewerkers in verdenking gebracht.

Wigny benadrukt echter dat zijn opstappen niets met de affaire te maken heeft. Zoals hij intern al langer had aangekondigd, wil hij gewoon op zijn zestigste verjaardag van zijn pensioen genieten. Ondertussen wacht de KB Lux-topman op 'de vorderingen van het parket'. Met die vorderingen geeft het parket aan welke verdachten vervolgd moeten worden.

Om de machtswissel vlot te laten verlopen benoemde de raad van bestuur van KB Lux gisteren Etienne Verwilghen als opvolger. De 54-jarige Verwilghen, die al sinds 1987 lid is van het directiecomité van de bank, neemt op 1 juli 2002 de fakkel officieel over.

Aangezien de opvolging intern werd geregeld, verandert er weinig aan het beleid. Dat betekent dat er verder gewerkt wordt aan de uitbouw van een Europees netwerk van private bankers. Frankrijk en Italië - waar KB Lux aast op een kleine beursgenoteerde private bank - staan daarbij bovenaan de lijst. De bestaande buitenlandse filialen, die een winstbijdrage van 35 procent leveren, worden versneld geconsolideerd en geherstructureerd.

Ondertussen zou ook aan het aandeelhouderschap weinig veranderen. Al liet Jan Huyghebaert, voorzitter van moederholding Almanij, zich wel ontvallen dat de holding binnenkort haar belang in KB Lux met enkele procenten zal verhogen. 'Verschillende kleine aandeelhouders hebben ons hun pakketten aangeboden', aldus Huyghebaert. Almanij, dat ook de moeder is van het Vlaamse KBC, heeft 60,1 procent van het kapitaal en 66,2 procent van de stemgerechtigde aandelen van KB Lux in handen.

Bovendien wordt er verder nagedacht over een wijziging van de aandeelhoudersstructuur om de onderwaardering van het KBC-aandeel tegen te gaan. 'Verschillende opties zijn nog open', aldus Huyghebaert.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud