Euro-enquête voorspelt toename van elektronisch betalen

Uit de enquête, die door het onderzoeksbureau Marketing Development werd uitgevoerd bij 200 winkeliers en 400 klanten, blijkt dat 87 procent van de winkeliers een toename verwacht van elektronisch betalingen door de euro. Aan de klantenzijde verklaarde 70 procent meer elektronisch te gaan betalen door de komst van de euro. Toch zien de meeste handelaars de komst van de euro met vertrouwen tegemoet. Zij verwachten geen onoverkomelijke problemen. De klanten zijn echter een stuk minder positief. Een duidelijke meerderheid (57 procent) verwacht dat de invoering van de eenheidsmunt een negatieve invloed zal hebben op hun dagelijkse gewoonten als consument.

De klanten vrezen vooral een stijging van het aantal betalingsvergissingen (63 procent), tijdverlies (31 procent) en fouten in kasticketten (26 procent). De winkeliers zien vooral problemen bij de dubbele geldcirculatie (56 procent), de opslag van kleingeld (36 procent), de wachtrijen (33 procent) en de geldbevoorrading (26 procent).

De uitgebreide euro-infocampagnes werpen vooral bij de winkeliers hun vruchten af. Drie op de vier kent de exacte waarde van één euro in Belgische frank. Bij de klanten is dit één op de zeven. NT

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud