Euronext Brussel: Agfa-Gevaert weegt op Bel20

Bij onze buren verschijnen eveneens overwegend verliescijfers op de koerstabellen. Beleggers spiegelen zich daarbij aan Wall Street waar zowel de Dow Jones als de Nasdaq terrein moesten prijsgeven door de toenemende antrax-dreiging.

Net als gisteren krijgt ook Euronext Brussel af te rekenen met antrax, al is het dan in positieve zin. Ion Beam Applications liet woensdag weten over een groot aantal sterilisatietechnologieën en diverse apparatuur te beschikken om post te behandelen die mogelijk besmet is met antraxsporen. Dit nieuws leverde IBA dinsdag een winst op van ruim 25% en woensdagmorgen komt daar nog eens 7,9% bij tot 20,50 euro.

Alle aandacht gaat woensdagmorgen echter naar Agfa-Gevaert dat voor beurs met een winstwaarschuwing uitpakte. Voor de tweede keer in evenveel maanden liet de groep weten niet aan de omzet- en de winstverwachtingen voor dit jaar te zullen voldoen. Door de weerslag van de aanslagen in de VS op 11 september geeft de Mortselse beeldvormingsgroep nu openlijk toe dat het boekjaar met nettoverlies zal afgesloten worden. Desgevraagd wou de groep geen precies cijfer plakken op het verwacht verlies of de omzet. In een reactie op de nieuwe vooruitzichten bevestigden Bank Dewaay en KBC Securities hun advies voor het aandeel op respectievelijk market performer en reduce. KBC Securities verlaagde wel het koersdoel van 12 naar 11 euro. Met een verlies van ruim 8,9% tot 12,75 euro schuift de beeldvormingsgroep in elk geval in die richting op.

De andere Bel20-aandelen houden zich voorlopig op de vlakte. KBC krijgt er 1,0% bij tot 30,80 euro en werkt daarmee dapper verder aan het herstel. Vrijdag zakte de bankverzekeraar tot 29,05 euro, het laagste niveau sinds april 1997.

Op de brede markt komt BarcoNet met overtuiging uit de startblokken en krijgt er maar liefst 22,4% bij tot 2,40 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud