Advertentie

Euronext Brussel: Bel20-aandelen verslikken zich in verlies

BarcoNet, dat op de brede markt genoteerd staat, liet voorbeurs weten dat het in de eerste jaarhelft een bedrijfsverlies van 20 miljoen euro leed. Vorig jaar boekte BarcoNet in die periode nog winst. Bovendien kondigde de groep aan dat ze de productie van modems stopzet. Analisten hadden de slechte cijfers min of meer verwacht, maar de beleggers zijn toch flink geschrokken. BarcoNet donderde 26,8% lager naar een nieuw dieptepunt van 1,45 euro.

Binnen de Bel20 waren er relatief grote koersschommelingen op te meten. Zo dook Electrabel 4% lager tot 236,5 euro. Het bedrijf biechtte donderdag nabeurs op dat de courante winst bijna 5% zakte in de eerste jaarhelft. De halfjaarcijfers van Umicore lagen wel in de lijn van de verwachtingen, maar de daaraan gekoppelde winstwaarschuwing deed het aandeel 1,1% zakken tot 43,5 euro.

Barco verloor 1,6%. Om 16.u00 werd het aandeel een tijdlang geschorst. Barco maakte bekend dat het zijn afdeling Barco Graphics onderbrengt in een joint venture met het Deense Purup-Eskofot.

Telindus verloor 0,6% tot 9,05 euro. Voorzitter Cordier verzekerde donderdag nog eens dat de omzet en winst dit jaar met minstens 25% zullen groeien. Daarnaast trok de netwerkintegrator Telindus zich vermoedelijk op aan Intel, dat donderdag nabeurs liet weten vast te houden aan de verwachtingen voor de omzet.

Bij gebrek aan positief nieuws, moesten ook die bedrijven die naar verwachting presteerden, achteruit. Delhaize zakte 2,8% tot 62 euro en D"'"Ieteren leverde 3,7% in tot 184 euro.

De banken sloten een barslechte week af met nog meer verliezen. Fortis daalde 4,2% tot 27,9 euro, KBC met 3,3% tot 38 euro en Dexia met 2,2% tot 17,1 euro.

Op de brede markt ging Creyf"'"s in afwachting van de halfjaarcijfers die nabeurs werden bekendgemaakt 1,6 % vooruit tot 18,6 euro. Glaverbel profiteerde van de goede cijfers die het bekendmaakte en ging 5,1% hoger tot 86,2 euro.

GIMV dook 9,1% naar beneden tot 26,49 euro. De portefeuille van GIMV bestaat voor een groot deel uit een belang in Barco. Beleggers vrezen dat de resultaten van GIMV negatief beinvloed zullen worden door de moeilijkheden bij Barco.

Roularta verloor 1,5% tot 25,81 euro. De groep heeft samen met De Persgroep een van de twee nationale radiolicenties binnengehaald. De andere winnaar was de op de fixingmarkt genoteerde mediagroep Think Media. De voorbije twee dagen, dus voor de beslissing bekend was, won dit aandeel maar liefst 45%. Vrijdag verloor het 12% tot 74 euro.

GDC/NB

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud