Advertentie

Euronext Brussel: Bel20 blijft in het rood

De chemie- en farmagroep UCB maakte woensdag nabeurs zijn resultaten over het eerste halfjaar bekend. Vooral de farmadivisie kon mooie resultaten voorleggen, in de eerste plaats te danken aan de verkoop van anti-allergicum en stermiddel Zyrtec. De andere divisies deden het helaas minder goed. Deze morgen dook het aandeel dan ook lager, maar na de middag keert het tij en wint UCB 0,1% tot 44,29 euro.

Collega Solvay publiceert morgen zijn halfjaarresultaten. Beleggers blinken niet uit in vertrouwen, want Solvay verliest 0,3% tot 60,15 euro. Telindus geeft morgen eveneens zijn resultaten vrij. De verwachtingen zijn alvast hoog gespannen, want de netwerkintegrator heeft steevast gesteld dat hij goed standhoudt in de huidige groeivertraging. Het aandeel gaat alvast 0,8% hoger tot 8,45 euro.

Ten slotte komt ook staaldraad- en staalkoordtrekker Bekaert met resultaten opdagen. Waarnemers zijn benieuwd, want de vorige halfjaarcijfers vielen dik tegen. Bekaert blijft staan op 40,45 euro.

In de financiële sector is geen lijn te trekken. De waarden zitten zowel in de kop als de staart van de Bel20. Dexia wint 0,4% tot 17,92 euro, terwijl Fortis 0,9% verliest tot 29,33 euro. De bankverzekeraar gaat op zoek naar een partner voor zijn eigen Nederlandse verzekeringsmakelaar.

Op de brede markt laat Fountain, de leverancier van warmedrankenmachines, zich al een tijdje van zijn meest volatiele kant zien en spurt vandaag 7,5% hoger tot 17,3 euro. Het volume is wel laag. Dat geldt nog meer voor Punch. Deze elektronicaspecialist ploft 5,4% lager tot 28,38 euro, aan een volume van 20 stuks.

Op Nasdaq Europe herstelt Melexis 2,2% tot 9,25 euro. De laatste dagen kreeg het aandeel al een paar goed gemikte klappen. Ondernemer-politicus en voorzitter Roland Duchatelet vertelde aan Tijd-Nieuwslijn dat de omzet dit jaar met 30% zal groeien. Melexis maakt halfgeleiders voor de auto-industrie en blijft hierdoor grotendeels gespaard van de problemen die andere chipfabrikanten wel ondervinden.

Option International, de producent van draadloze modems, sloot een contract met Orange, de mobilofoniedochter van France Télécom. Bovendien zei voorzitter Jan Callewaert in een interview met het weekblad Trends dat Option van de beurs gaat als de koers aanhoudend laag blijft. Voorlopig blijft het aandeel hangen op 4,75 dollar.

Alain Petit

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud