Advertentie

Euronext Brussel: Bel20 gaat dieper in het rood

Interbrew stijgt 1,9% tot 27,78 euro. Dit is evenwel onvoldoende om de Belgische aandelenkorf uit het rood te houden. Interbrew zag zijn halfjaarwinst met 64% stijgen en overtreft hiermee de verwachtingen. Bovendien behoudt de brouwer de vooruitzichten voor de rest van het jaar.

De West-Vlaamse technologiegroep Barco moet na de val van dinsdag opnieuw terrein prijsgeven. Het aandeel zakt 2,3% tot 39,75 euro. Dinsdag was Barco nog de grootste daler binnen de Bel20. Nabeurs publiceert de groep de halfjaarresultaten. De verwachtingen zijn niet bepaald hooggespannen, want het bedrijf stuurde eerder al een fikse winstwaarschuwing uit.

Ondertussen valt de holding GIB wat terug van de recente koersklim. Het aandeel moet 0,9% afstaan tot 52,5 euro. Door de verkoop van de vastgoedpoot zal GIB een mooie meerwaarde realiseren, maar analisten stellen zich wel vragen over de toekomst van de groep. Veel analisten vermoeden dat GIB zal overgenomen worden door een grote speler op de doe-het-zelf markt.

De financiële waarden verliezen terrein. Dexia moet 1,5% afstaan tot 17,56 euro. KBC verliest 1,1% tot 39,31 euro, terwijl moeder Almanij 0,6% daalt tot 42,25 euro. De Tsjechische dochter van KBC zag in het eerste semester de nettowinst met 8% toenemen. Eerder maakte KBC zelf teleurstellende resultaten bekend.

Ook de chemiewaarden hebben geen beste dag. Tessenderlo verliest 2,2% tot 26,7 euro. Solvay gaat 0,9% lager tot 62,15 euro. De fluordivisie van Solvay gaat een nieuwe vestiging in Frankrijk openen.

Op de brede markt spurt informaticadienstengroep Econocom 6,9% hoger tot 16,02 euro. Econocom zag in het eerste halfjaar de bedrijfswinst mooi aandikken en bevestigde ondertussen zijn omzetverwachting voor dit jaar. In de huidige technologiemalaise is dat geen sinecure.

AP

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud