Euronext Brussel: Bel20 houdt winst vast

Het effect van de aanslagen op zowel de Amerikaanse als de Europese economische groei laat zich wel nog voelen. Een mogelijke remedie om de economie weer op dreef te krijgen is een renteverlaging. Daarover vergaderden vandaag de centrale bankiers van de eurozone. Na afloop van de monetaire bijeenkomst werd besloten de rente ongewijzigd te laten op 3,75%. De meeste economen hadden nochtans op een versoepeling met 25 basispunten gerekend. Zie ook: ECB houdt rente onveranderd op 3,75%

Net als in de ochtendhandel wordt de Bel20-index op winst geholpen door GBL dat 3,1% aan de notering kan toevoegen op 55,80 euro. De financiële aandelen liggen eveneens goed in de markt, met KBC op kop. De aandelen herstellen met 2,8% tot 32,66 euro. Fortis krijgt er 0,6% bij tot 28,18 euro. Dexia moet wat terrein prijsgeven en verliest 0,5% tot 17,71.

Binnen warenhuissector was Delhaize tot voor kort de primus. Door de economische onzekerheid kan Colruyt echter zijn troef als discounter uitspelen. De aandelen krijgen er 3,0% bij tot 47,05 euro, terwijl er bij Delhaize 0,8% af gaat tot 65,30.

Op de brede markt maakt Spector een koerssprong van formaat en gaat het 15% hoger zoeken tot 9,20 euro. Inmiddels werd de notering van het aandeel in afwachting van een mededeling geschorst. Vandaag publiceert de groep de omzetcijfers over de eerste acht maanden van 2001. Ook de voorbije twee handelsdagen zat de fotofinisher stevig in de lift.

In de technologiesector wordt energie geput uit de mooie klim op Nasdaq woensdagavond. Systemat bijvoorbeeld stijgt met 10,4% tot 8,45 euro en voor SAIT-STENTO zit er 6,5% extra in tot 11,25 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud