Advertentie

Euronext Brussel: Bel20 kan winst vasthouden dankzij bankaandelen

De beleggers kunnen zich blijkbaar optrekken aan de winst die Wall Street maandagavond kon voorleggen. In Brussel maken vooral de financiële waarden het mooie weer. Ook technologieaandelen vinden gretig aftrek.

Maandag zorgde de financiële sector ervoor dat de Bel20 met een winst kon afsluiten. Ook dinsdag trekken de bankaandelen de index omhoog. De winstwaarschuwing van de Nederlandse collega ABN Amro leggen de beleggers blijkbaar naast zich neer. Dexia wint 1,3% tot 17,43 euro. KBC, dat aan een hersteloperatie bezig is na de recente klappen, wordt 1,7% duurder tot 30,40 euro. Moeder Almanij stijgt 3,1% tot 33,08 euro. Fortis wint ten slotte 2,3% tot 26,40 euro.

In de chemiesector doet zich hetzelfde scenario voor als in de financiële sector. Hier pakte de Duitse chemie- en farmagroep Bayer met een winstwaarschuwing uit, maar halen de Belgische sectorgenoten hun schouders op. Solvay wint 0,8% tot 60,40 euro en Tessenderlo spurt 4,9% hoger tot 24,19 euro. Enkel UCB moet 0,8% afstaan tot 43,45 euro.

Interbrew stijgt 0,5% tot 27,95 euro. De Leuvense bierbrouwer start deze week met de verkoop van het Britse biermerk Carling. De verkoop zou tot 2,1 miljard euro moeten opleveren. Bovendien wil Interbrew het hele zaakje voor het einde van dit jaar afronden.

Maandag raakte bekende dat Telindus-voorzitter John Cordier door een hersenbloeding is getroffen. De beleggers laten zich niet uit hun lood slaan en sturen Telindus 3,9% hoger tot 9 euro. IBA, de producent van bestralingsapparatuur, zet de klim van maandag verder met een winst van 8,1% tot 16,34 euro. Een kleine kanttekening: in 1999 kostte IBA nog 60 euro en Telindus 30 euro. Er was wel goed nieuws voor IBA: de groep zou mogelijk kunnen profiteren van de Anthrax-crisis in de VS. De bestralingsapparatuur van IBA zou namelijk in postkantoren kunnen worden aangewend voor het bestralen van brieven.

Elektronicaproducent Punch verliest 3,8% tot 25 euro. De groep pakte maandag nabeurs uit met belabberde kwartaalcijfers en stuurde meteen ook een winstwaarschuwing voor dit jaar uit. De beleggers lijken er toch rustig bij te blijven.

03/2860425

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud