Euronext Brussel: Bel20 opent onveranderd

De Belgische beurs is daarmee een buitenbeentje. De Europese beurzen openen collectief lager nadat zowel het Zwitserse voedingsbedrijf Nestle, als de Franse fabrikant van auto-uitrusting Valeo met kwartaalresultaten kwamen die de verwachtingen niet haalden. Autobedrijf Roll Royce ontslaat bovendien 5.000 mensen. In de technologiesector biechtte softwaregigant Microsoft donderdagavond op dat de winst dit jaar lager zal liggen dan eerst gedacht.

De Bel20-winst heeft alles te maken met het grote gewicht van de banken in de index. Fortis stijgt met 1,1% tot 26,19 euro en KBC wint 2,3% tot 30,60 euro. Dexia daalt met 1,3% tot 17,01 euro, maar weegt te licht om de stijging van zijn twee sectorgenoten teniet te doen.

De farma-aandelen gaan licht vooruit. Solvay wint 0,2% tot 60 euro en UCB voegt 0,1% aan de koers toe tot 44 euro. In onzekere tijden gelden farmabedrijven als een veilige belegging. Bovendien is er ook de speculatie dat ze meer antibiotica moeten produceren om bioterrorisme te bestrijden. Zo stijgt in Frankfurt Bayer, dat een antibioticum maakt tegen miltvuur, met 1,1%.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud