Euronext Brussel: Bel20 opent week met minieme winst

Euronext Brussel werd vooral gedomineerd door de halfjaarcijfers van bankverzekeraar Fortis. Die lagen min of meer in de lijn van de verwachtingen van analisten, waardoor het aandeel met 0,9% klom tot 30,1 euro. In het eerste halfjaar haalde Fortis een 4% hoger netto operationeel resultaat van 1,538 miljard euro. De winst van het verzekeringsbedrijf bleef stabiel, terwijl het bankbedrijf 5% meer winst haalde.

De chemie-aandelen gingen achteruit. Tessenderlo zakte met 0,4% tot 27 euro en UCB werd 0,52% goedkoper tot 45,85 euro. Solvay verloor 0,47% tot 63,4 euro. Beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert zakte met 1% tot 15 euro. Vorige week donderdag kwam Agfa-Gevaert met tegenvallende halfjaarcijfers.

Op de brede markt was Spector de grootste stijger met een winst van 14,81% tot 9,3 euro, aan een voor het aandeel ongewoon hoog volume van 8.000 stuks. Na het bereiken van een CAO vorige week is het aandeel weer in trek.

Bij de stijgers stonden ook de twee grote verliezers van vorige week: Kinepolis en Ubizen. De netwerkbeveiliger Ubizen halveerde bijna in waarde na de bekendmaking van de slechte halfjaarcijfers vorige week. Het weekend bracht soelaas waardoor het aandeel nu met 8,33% steeg tot 3,9 euro. Ook bioscoopuitbater Kinepolis deed het een stuk beter dan de voorbije week en noteerde 4,41% hoger tot 15,4 euro.

Punch International won 5,92% tot 30,4 euro. Punch maakte vrijdag nabeurs halfjaarresultaten bekend die in de lijn lagen van de verwachtingen van het management. De producent en leverancier van onderdelen voor elektronicabedrijven kon zijn nettowinst verdubbelen tot 2,05 miljoen euro.

CMB bleef ongewijzigd op 59 euro. De scheepvaartgroep maakte maandag bekend dat ze een nieuwe logistieke afdeling opricht.

De halfjaarresultaten bij de schoenketen Brantano lagen de belegger op de maag. De groep behaalde in het eerste halfjaar lager dan verwachte cijfers. Vooral de operationele winst stond onder druk. Brantano verloor dan ook 5,4% tot 48,25 euro.

SD

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud