Advertentie

Euronext Brussel: Bel20 verliest 0,2% in stortvloed resultaten

Interbrew stijgt 0,6% tot 27,40 euro. De Leuvense bierbrouwer zag zijn halfjaarwinst met 64% stijgen en overtreft hiermee de verwachtingen. Bovendien behoudt Interbrew de vooruitzichten voor de rest van het jaar.

De West-Vlaamse technologiegroep Barco trekt 0,7% hoger tot 41 euro. Dinsdag was Barco nog de grootste daler binnen de Bel20. Nabeurs publiceert de groep haar halfjaarresultaten. De verwachtingen zijn niet bepaald hoog gespannen, want het bedrijf stuurde eerder al een fikse winstwaarschuwing uit.

Ondertussen zet de holding GIB zijn opmars van dinsdag verder, zij het aan een iets trager tempo. Het aandeel wint 0,2% tot 53,1 euro. Door de verkoop van de vastgoedpoot zal GIB een mooie meerwaarde realiseren, maar analisten stellen zich wel vragen over de toekomst van de groep. Veel analisten vermoeden dat GIB zal overgenomen worden door een grote speler op de doe-het-zelf markt. Een woordvoerder van GIB ontkende dat er gesprekken lopen, maar zei wel dat GIB een mooi overnamedoelwit is.

De financiële waarden verliezen terrein. Fortis zakt 0,5% tot 30,44 euro. Collega Dexia moet 0,6% afstaan tot 17,72 euro. KBC verliest 0,1% tot 39,72 euro, terwijl moeder Almanij 0,2% daalt tot 42,40 euro. De Tsjechische dochter van KBC zag in het eerste semester de nettowinst met 8% toenemen. Eerder maakte KBC zelf teleurstellende resultaten bekend.

Ook de chemiewaarden hebben geen beste dag. Tessenderlo verliest 1,5% tot 26,9 euro. Solvay gaat 0,4% lager tot 62,45 euro. De fluordivisie van Solvay gaat een nieuwe vestiging in Frankrijk openen.

Op de brede markt spurt informaticadienstengroep Econocom maar liefst 13,35% hoger tot 16,98 euro. Econocom zag in het eerste halfjaar de bedrijfswinst mooi aandikken en bevestigde ondertussen zijn omzetverwachting voor dit jaar. In de huidige technologiemalaise geen sinecure. Van de Velde verliest daarentegen 2,9% tot 63,1 euro. De lingeriegroep was de laatste dagen mooi gestegen na de bekendmaking van bevredigende halfjaarcijfers.

Alain Petit

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud