Euronext Brussel blijft op winst dankzij de financiële aandelen

De koersverliezen van de voorbije dagen hebben voor een aantal beleggers blijkbaar gedroomde instapniveaus gecreëerd. Dat is ook op de ons omringende aandelenmarkten het geval waar winstcijfers van ruim 1,5% worden opgetekend. Vooral de technologie-aandelen kunnen van flink wat koopinteresse genieten.

In Brussel zijn het de financiële aandelen die de toon aangeven binnen de Bel20. Fortis neemt de korf op sleeptouw en spurt 1,6% hoger op 28,25 euro. Door de onzekerheid over de impact van de economische groeivertraging op de inkomsten van de financiële instellingen, moest de sector de voorbije dagen fors inleveren. Dexia deelde ook in de malaise en krijgt er 0,4% bij tot 16,83 euro. GBL leverde de voorbije dagen ruim 6,0% in, maar kan vandaag de schade herstellen met een klim van 1,7% tot 58,90 euro.

Interbrew had het deze morgen bij de opening moeilijk, maar wist zich inmiddels uit de rode cijfers te werken. De aandelen krijgen er 0,6% bij tot 28,99 euro. Eerstdaags moet de Britse minister van Mededinging Hewitt een beslissing nemen in het Bass-dossier.

De onderste regionen worden onder meer door UCB bevolkt dat 1,6% laat liggen op 44,27 euro. Collega Tessenderlo verliest 1,3% tot 25,71 euro. Volgens de berekeningen van De Financieel-Economische Tijd verliest Tessenderlo bij de jaarlijkse herschikking van de Bel20-index mogelijk zijn zitje. Het chemie-aandeel zou vervangen worden door Omega Pharma dat 1,1% duurder wordt op 50 euro.

Nog op de brede markt speelt Real Software de pannen van het dak en koerst 11,4% hoger op 4,90 euro. Daarmee is de uitschuiver van maandag, toen er 15% af ging, nog niet helemaal vergeten. Nog in de technologiehoek verdappert ProLaser met 11,1% tot 1,30 euro en herstelt BarcoNet met 7,0% tot 1,54 euro.

Onderaan de koerslijst springt de koersval van Quick in het oog. De herstructureringsmaatregelen worden duidelijk slecht verteerd. Quick liet vrijdag weten fors in de kosten te snoeien en in totaal 30 verlieslatende restaurants te willen sluiten. Sinds de aankondiging verloren de aandelen al ruim 15% van hun waarde.

Steven Vandenbroeke

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud