Euronext Brussel doet beter dan Europese collega's

De beurs van Brussel doet het daarmee net iets beter dan de andere Europese aandelenmarkten. Die stapelen de verliezen op na het bericht dat het consumentenvertrouwen in de VS sterker is gedaald dan verwacht. Distributieketens ondervinden het meeste last van de nieuwe malaise in de VS. Financiele instellingen hebben dan weer te lijden onder de vrees dat de Europese Centrale Bank donderdag de rente niet zal verlagen.

In de Bel20 houdt de producent van netwerkapparatuur Telindus het best stand. Het aandeel stijgt 2,1% tot 9,9 euro in een poging een deel van de verliezen van dinsdag (-7,35%) in te lopen.

Agfa-Gevaert daalt met 0,2% tot 14,82 euro. Woensdag raakte bekend dat Agfa-Gevaert het Duitse bedrijf Seifert en het Amerikaanse bedrijf Pantak overneemt. Door deze dubbele overname wordt Agfa op het gebied van rontgenapparatuur voor niet-destructief testen de nummer een in de wereld.

Electrabel stijgt met 0,28% tot 247 euro. De Belgische elektriciteitsproducent en zijn Franse collega Compagnie Nationale du Rhone richtten dinsdag officieel hun joint venture Energie du Rhone op.

Interbrew blijft onveranderd op 27,8 euro. De Leuvense brouwer sleepte dinsdag een exclusief distributiecontract met Guinness France in de wacht. Interbrew mag vanaf oktober als enige in Frankrijk de merken van Guinness verdelen.

De distributiegroepen Delhaize en Colruyt moeten elk 0,2% inleveren tot respectievelijk 62,7 euro en 45,6 euro. Zij voelen het eerst de gevolgen van een dalend consumentenvertrouwen.

De banken stellen zich verdeeld op in afwachting van de eventuele renteverlaging die de Europese Centrale Bank donderdag zal doorvoeren. KBC stijgt 0,3%, terwijl Dexia (-0,6%) en Fortis (-0,2%) lager gaan.

Op de brede markt herstelt Koramic van de opdoffer die het dinsdag kreeg (-12,1%) nadat de bouwgroep een winstwaarschuwing uitstuurde. Het aandeel gaat 3,8% hoger tot 31,89 euro. Onderaan moet ProLaser 9,54% inleveren tot 1,8 euro. Netwerkbeveiliger Ubizen verliest 6,25% tot 3,75 euro.

03/2680539

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud