Euronext Brussel: duo Fortis-Dexia trekt Bel20 in het rood

Dexia en Fortis, die maandag de index nog recht hielden, slaagden daar dinsdag niet in. Dexia liet 1,4% liggen op 17,75 euro en Fortis gaf 0,9% prijs tot 29,81 euro. Het drukst verhandelde aandeel was Interbrew, met een omzet van een slordige 22,5 miljoen euro. Dat leverde nochtans geen grote koersbeweging op: het aandeel sloot 0,2% hoger op 28,55. Maandag verloor Interbrew nog meer dan 4%. Beleggers maakten zich immers zorgen over de hoge prijs die de Leuvense brouwer op tafel legde voor de overname van het Duitse Brauerei Beck.

Barco kon niet lang genieten van de positieve analyse in de VFB-rubriek van de Zaterdag-Tijd. Na de koersopstoot van bijna 8% maandag, duwden winstnemingen het aandeel dinsdag 2,94% lager tot 45,8 euro. Net zoals de dag ervoor gebeurde dat bij een magere omzet.

Distributeur Colruyt sloeg munt uit de overname die het deed in Frankrijk en koerste 2,1% hoger tot 45,9 euro. Daarmee zorgt het aandeel van de warenhuisketen voor de grootste positieve indexbijdrage. Analisten wijzen erop dat het gaat over een kleine overname en behouden hun adviezen voor de groep.

Omega Pharma ging dinsdag op de brede markt met de meeste aandacht lopen. De markt keek met spanning uit naar de kwartaalcijfers die de verdeler van voorschriftvrije geneesmiddelen voorbeurs bekendmaakte. De voorbije jaren deed de groep het telkens beter dan verwacht en dat was het voorbije kwartaal niet anders. Bovendien neemt het bedrijf uit Nazareth concurrent Mooss Pharma over voor 12 miljoen euro. Het analistenheir is tevreden, net als de beleggers. Zij stuurden het aandeel 5,4% hoger naar een nieuw record van 48,8 euro.

Het Limburgse automatiseringsbedrijf IPTE deed het dubbel zo goed en sprong 6,4% hoger tot 6,7 euro. IPTE maakte maandag nabeurs cijfers bekend die aan de verwachtingen voldeden. Toch ziet de toekomst er minder rooskleurig uit: het orderboekje was eind juni slechts voor 31,5 miljoen euro gevuld. De beleggers laten dit alvast niet aan hun hart komen.

De euro moest lager nadat bleek dat de Duitse werkloosheid voor de zevende maand op rij steeg en dat de industriele productie daalde. Bovendien bleek dat de Amerikaanse productiviteit met 2,5% fors sterker steeg dan verwacht. De euro noteerde tegen 0,8768 dollar.

03/286 04 88

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud