Advertentie

Euronext Brussel houdt zich kranig temidden van nieuwe beursonrust

De Bel20 verliest na twintig minuten handel 0,4% of 10,9 punten tot 2595 punten bij een kalme ochtendhandel. Het chemiebedrijf UCB verliest 0,3% tot 43,8 euro. Daarmee kan het bedrijf geen vervolg breien aan de 2,7% winst van gisteren woensdag. UCB spurtte woensdag hoger toen bleek dat de verkoop van het anti-allergicum Zyrtec in het derde kwartaal zoals verwacht 30% hoger dan een jaar eerder.

Tessenderlo Chemie krijgt de zwaarste klap en zakt 4,4% tot 24,15 euro. De bankverzekeraar Dexia is de grootste stijger met een winst van 0,8% tot 17 euro. Dexia krijgt wel met vakbondsprotest te maken bij de overname van Artesia. De Christelijke vakbond heeft alvast een stakingsaanzegging ingediend.

De beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert verliest 1,4% tot 13,5 euro. Het bedrijf beeindigde de installatie van een beeldarchief- en communicatiesysteem voor het Amerikaans ministerie voor veteranen. Het project had een waarde van 11 miljoen dollar.

In de analistenrapporten van deze ochtend wordt vooral nagekaart over de derdekwartaalresultaten van glasproducent Glaverbel. Geen enkele analist verandert het advies of de winstverwachtingen. Voor de meeste analisten lagen de resultaten boven de verwachtingen. Het bedrijf kon de algemene daling van de vraag compenseren door betere resultaten in de automotive-sector. Glaverbel zakt 1,45% tot 98 euro. Alle analisten vinden het aandeel aantrekkelijk geprijsd.

Schoenverdeler Brantano verliest 1% tot 41,1 euro. Het bedrijfmaakte bekend dat het een korte termijn krediet van 33,5 miljoen euro omzet in een lange termijn krediet. Hoewel Brantano daardoor een hogere rente moet betalen is de impact beperkt omwille van de lage marktrentes.

Photo Hall is de grootste stijger met een winst van 13,8% tot 8 euro. De mediamaatschappij RTL Group wint 1,7% tot 30 euro. Gisteren maakte de tweede grootste aandeelhouder Pearson, tegenvallende cijfers bekend.

De netwerkbeveiliger Ubizen zakt 3,6% tot 2,7 euro. Ariane Group, sectorgenoot van het Duitse SAP verliest 4,9% tot 7,7 euro.

Op Nasdaq Europe zakt de NECI-index met 1,2% tot 226,2 punten. De halfgeleiderproducent Melexis is de meest opvallende daler met een verlies van 4,8% tot 6 euro.

Het rendement op de 10 jarige olo zakte met 1,4 basispunten tot 4,889%. De euro daalde met 0,2 basispunten tot 0,9016 dollar.

03/2860394

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud