Advertentie
Advertentie

Euronext Brussel: KBC stuurt Bel20 in het rood

Bij onze buren verschijnen fraaie winstcijfers op de koerstabellen. De inspiratie komt vanzelfsprekend uit Wall Street, waar zowel de Dow Jones als de Nasdaq weer boven de niveaus van voor 11 september noteren.

Binnen de Bel20-index gaat de meeste aandacht naar KBC, dat vrijdagmorgen voor beurstijd met een winstwaarschuwing uitpakte. Door het sombere economische klimaat verwacht de groep niet langer een winstgroei over 2001. "Een daling van de resultaten is het meest waarschijnlijk", zegt KBC in een mededeling. De bankverzekeraar verliest 1,1% tot 32,95 euro. De andere Belgische financiële aandelen delen in de malaise, met Dexia dat 1,7% goedkoper wordt tot 17,52 en Fortis dat 0,1% moet prijsgeven op 27,82 euro.

GBL blijft net als gisteren goed op dreef en neemt met een winst van 1,7% de aandelenkorf op sleeptouw. De Frère-holding puurt volgens waarnemers winst uit de sterke prestatie van Bertelsmann en TotalFinaElf.

Interbrew vertoeft in de onderste regionen en moet met 0,4% achteruit tot 28,85 euro. Net als in het Bass-dossier dreigt de groep in aanvaring te komen met de concurrentie-autoriteiten bij de overname van Beck's. De Europese Commissie heeft de uitspraak in de zaak met twee weken uitgesteld. Interbrew zou al enkele toegevingen gedaan hebben om de transactie veilig te stellen.

Op de brede markt dient de sterke prestatie van Nasdaq tot voorbeeld voor de technologie-aandelen. Dolmen verdappert met 9,9% tot 10,99 euro en voor BarcoNet zit er 6,4% extra in tot 1,49 euro. De West-Vlaamse technologiegroep publiceert maandag kwartaalcijfers. Systemat voegt 4,8% aan de notering toe op 8,70 euro.

Spector wint 5,3% tot 10,10 euro. De groep maakte donderdag bekend dat de verkoop van bepaalde afdelingen aan Kodak werd afgerond en gaf meteen ook de resultaten over de voorbije acht maanden vrij. De bedrijfswinst ging 38% hoger. Donderdag sloot het aandeel 19,9% hoger.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud