Advertentie

Euronext Brussel kiest voor voorzichtige winst

Bij onze buren krijgen we hetzelfde voorzichtige plaatje, al zijn de winstcijfers iets uitgesprokener. De trend werd gisteren op Wall Street gezet met een 0,5% hoger slot voor de Nasdaq. De Dow Jones sloot onveranderd.

Binnen de Bel20-index is UCB met een verlies van 1,3% tot 44,40 euro de grootste daler. De farma- en chemiegroep kan duidelijk geen munt slaan uit haar defensief karakter. Gisteren werd flink wat winst en activiteit opgetekend in de moederholdings Tubize A en Tubize B. In dezelfde sector kan Tessenderlo een winst van 1,8% verzamelen tot 26,50 euro. Volgens de berekeningen van De Financieel-Economische Tijd is de kans nochtans reëel dat het aandeel bij de jaarlijkse indexaanpassing zijn Bel20-zitje moet afstaan aan Omega Pharma. Zie ook het artikel dat dinsdag verscheen in De Financieel-Economische Tijd: Als Tessenderlo verdwijnt uit Bel20, is Omega Pharma topkandidaat.

De financiële aandelen maken van de relatieve rust op de beursvloer gebruik om wat verloren terrein te heroveren. De sector kreeg de voorbije dagen rake klappen, maar vandaag prijkt Fortis met een winst van 0,6% tot 27,98 euro bovenaan de indexrangschikking. KBC herstelt met 1,4% tot 37,53 euro en Dexia krijgt er 0,3% bij tot 16,82 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud