Advertentie

Euronext Brussel met beperkt verlies van start, Agfa tuimelt 5% lager

De meeste aandacht gaat naar beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert, die 5,3% lager tuimelt tot 14,70 euro. Eerder bereikte het aandeel zelfs een historisch dieptepunt van 14,25 euro. Dat is minder dan de helft van de hoogste koers van 29 euro, die een jaar geleden werd bereikt. De inschrijvingsprijs twee jaar geleden bedroeg 22 euro. Agfa-Gevaert verlaagde maandagavond zijn winstvooruitzichten voor 2001. In plaats van een winstgroei met 10% stevent de groep uit Mortsel af op een winstdaling. Het is al de derde keer dit jaar dat Agfa-Gevaert waarschuwde dat de resultaten de prognoses niet zullen halen. De beleggers reageren ronduit ontgoocheld. Bank Dewaay verlaagde het advies voor het aandeel van 'market performer' tot 'market underperformer'.

De financiele zwaargewichten boeken een kleine winst. Fortis gaat 0,1% hoger tot 28,94 euro, Dexia dikt aan met 0,2% tot 17,33 euro en KBC stijgt met 0,1% tot 43,72 euro.

D'Ieteren daalt met 2,4% tot 190,20 euro. Maandagavond werd bekend dat D'Ieteren en holding Cobepa de Zuid-Afrikaanse glasverwerker PG Holdings verkopen. Met de afslanking legt D'Ieteren meer nadruk op Belron, een bedrijf voor het herstellen en vervangen van autoruiten. PG Holdings verwerkt glas voor de auto-industrie en de bouwsector in Zuid-Afrika. Het bedrijf haalt een omzet van 171,8 miljoen euro en heeft 3.000 werknemers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud