Euronext Brussel onbeweeglijk na renteverlaging

De banken voelen zich wel enigszins gesteund door de renteverlaging door de ECB. Fortis wint 0,6% tot 30,94 euro en Dexia 0,3% tot 17,44 euro. Alleen KBC gedraagt zich tegendraads en verliest 0,5% tot 41,3 euro. Donderdag raakte bekend dat CSOB, de Tsechische eenheid van KBC, een nieuw akkoord heeft met de Tsechische overheid over de overname van IPB. Almanij, de moederholding van KBC wint wel 1,4% tot 43,49 euro.

Delhaize stijgt met 1,5% tot 63,45 euro. De supermarktuitbater heeft het nieuws over het dalende consumentenvertrouwen in de VS al goed verteerd. Colruyt verliest 0,3% tot 46,1 euro.

Chemiegigant Solvay daalt met 0,3% tot 63,8 euro. Solvay kondigde donderdagochtend een akkoord met het Japanse Kobe Steel aan voor de introductie van het recyclageproces Vinyloop in Japan. Daarmee doet Solvay zijn intrede op de Japanse markt. Tessenderlo gaat met 0,2% omhoog tot 27,9 euro.

Op Nasdaq Europe neemt City Bird een hoge vlucht van 79% tot 1 euro. Donderdag raakte bekend dat City Bird Holding 220 werknemers ontslaat bij de luchtvaartmaatschappij City Bird, of een derde van het personeelsbestand. Donderdag krijgen de vakbonden op de ondernemingsraad te horen of de directie instemt met het vakbondsvoorstel voor vrijwillig vertrek.

Nog op Nasdaq Europe stijgt netwerkbeveiliger Ubizen 5,5% tot 3,8 euro, terwijl het op de beurs van Brussel vrijwel onveranderd noteert op 3,75 euro. Dat is een minieme winst van 0,04%. Donderdagochtend ontvouwde Ubizen zijn herstructureringsplan. De herstructurering zal 120 banen kosten of een vijfde van het personeelsbestand. Naast het samenvoegen van enkele afdelingen zullen verschillende buitenlandse vestigingen gesloten worden.

Epiq, eveneens op Nasdaq Europe, wordt, ondanks de resultaten die het bedrijf donderdag bekendmaakte, niet verhandeld.

03/2680359

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud