Advertentie

Euronext Brussel opent lager

Binnen de Bel20 noteren slechts drie aandelen positief. Warenhuisketen Colruyt is de sterkste stijger met een schamele winst van 0,1%. D'Ieteren en Bekaert moeten het met nog een kleinere winst doen.

Bij de bankaandelen konden Fortis en KBC wat herstellen van de klappen van vorige week. Maar na een uur moeten ze weer omlaag. Fortis daalt 0,5% tot 27,8 euro en KBC zakt 0,4% tot 37,85 euro. Naast de algemene vrees dat het slechte economische klimaat meer en meer de resultaten van de banken aantast, maakte KBC vorige week ook tegenvallende cijfers bekend.

Holding GBL verliest 2,34% tot 58,35 euro. GBL heeft 25,1% van de Duitse mediagroep Bertelsmann, die op zijn beurt hoofdaandeelhouder is van RTL Group. Volgens The Sunday Times zouden de advertentievooruitzichten voor de media aan de lage kant blijven. Zo verwacht de Britse zender ITV in november en december 20% minder reclame-inkomsten.

De holding Almanij verliest 1% tot 41 euro. Almanij-dochter Gevaert zei dat de winst in het eerste halfjaar van 38,5 miljoen euro tot 30,3 miljoen euro daalde. Dat komt vooral door de minder goede resultaten van de beeldvormingsgroep Agfa Gevaert. Woensdag komt Almanij zelf met resultaten. Gevaert zelf blijft ongewijzigd op 29,5 euro.

De producent van deeltjesversnellers IBA verliest 3,1% tot 26 euro. Bij een heraanpassing van de Bel20 dreigt het aandeel uit de korf te vallen.

Voor beleggers zal 2001 wellicht geboekstaafd staan als een annus horribilis, behalve voor zij die massaal intekenden op Docpharma. De verdeler van generische geneesmiddelen wint opnieuw 16% tot 24,65 euro. Het aandeel verdriedubbelde bijna in waarde na zijn beursintroductie in juni.

Bij fastfoodketen Quick gaan de zaken niet zo goed. Het bedrijf boekte het eerste halfjaar een verlies van 24,8 miljoen euro. Daarnaast sluit Quick 30 onrendabele restaurants. Quick verliest 1,3% tot 15,3 euro. Moedervennootschap GIB zakt eveneens en gaat 1,3% lager tot 52,3 euro.

De uitzendconsulent Creyf's boekte in het eerste halfjaar een nettowinst van 19,3 miljoen euro tegenover een winst van 16,7 miljoen euro het jaar ervoor. In dit onzekere economische klimaat kon Creyf's goede cijfers voorleggen dankzij gespecialiseerde diensten zoals informatica en personeelsbeheer. Creyf's verliest toch 0,53% tot 18,5 euro.

Stijn Decock / 03/2860394

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud