Euronext Brussel opent licht hoger

Het grote verschil is dat Tessenderlo 1,61% duurder wordt tot 27,06 euro en Agfa-Gevaert 1% moet inleveren tot 14,8 euro.

De Belgische chemiegroep Tessenderlo kondigde gisteren de overname aan van het Britse Acordis Fine Chemicals. Er werden geen financiele details bekendgemaakt. De overname past volgens Tessenderlo perfect in de strategie om marktleider te worden in specifieke fijnchemicalien. De groep verwacht synergie-effecten.

Agfa-Gevaert kwam vanmorgen met kwartaalresultaten die binnen de verwachtingen van analisten lagen. De Mortselse beeldvormingsgroep zag de nettowinst in het eerste halfjaar dalen met 61% tot 31 miljoen euro ten opzichte van 80 miljoen euro over dezelfde periode een jaar eerder. De omzet lag 5,5% lager en bedroeg 2,473 miljard euro. Gisteren nabeurs kondigde de groep nog een joint venture aan met Allitech en ID Caster voor identiteitskaarten en rijbewijzen.

Verder stijgen Bekaert (+0,94%), Telindus (+0,81%) en Fortis (+0,73%). Electrabel (-0,77%), Dexia (-0,06%) en Colruyt (0,11%) sluiten het rijtje van de verliezers.

Sara Joos

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud