Euronext Brussel sluit met winst van 0,5%

De uiteindelijke klim van de Bel20-index kwam vooral op rekening van zwaargewicht Fortis, dat 1,2% hoger ging tot 29,28 euro. Daarmee werd iets meer dan de helft van de daling van gisteren weer goedgemaakt. Fortis haalde een omzet van 24,6 miljoen euro. De tweede hoogste omzet was voor Electrabel, dat 0,7% won tot 246,20 euro.

Ook Interbrew deed het goed met een klim van 1,7% tot 30,50 euro. De Belgische biergroep neemt een belang van 53,9% over van de Bosnische overheid in Banja Luka Brewery, de grootste brouwerij van de republiek Serpska in Bosnië en Herzegovina. Interbrew verwierf tevens de meerderheid in de Duitse biergroep Diebels.

Veel was er te doen over de capriolen van het aandeel Telindus. De handel in Telindus werd om 16.46 uur stilgelegd door de marktautoriteiten van Euronext Brussel. Op dat moment was de koers met 13,6% gestegen tot 9,09 euro. Er waren toen 137.750 aandelen verhandeld. Volgens een woordvoerder van Euronext Brussel begon het aandeel vanaf ongeveer kwart voor vier flink te stijgen. De marktautoriteit greep in toen rond kwart voor vijf duidelijk werd dat informatie over de halfjaarcijfers uitgelekt was in de markt. Na beurstijd maakte het bedrijf goede halfjaarcijfers bekend en het bevestigde zijn winstverwachtingen voor dit jaar. Telindus denkt in het lopende boekjaar een stijging van de omzet, de bedrijfswinst en de courante nettowinst met 25% te kunnen realiseren.

Solvay pakte voorbeurs uit met cijfers die beter waren dan verwacht. Voor de tweede jaarhelft zal veel afhangen van de mate waarin de Amerikaanse economie herstelt. Het aandeel reageerde met een klim van 1,2% tot 61 euro. UCB werd getroffen door winstnemingen en zakte met 1,8% tot 43,50 euro. De farmagroep maakte woensdagavond cijfers bekend die aan de verwachtingen voldeden, maar leed toch onder winstnemingen. Niet verwonderlijk, aangezien het aandeel de laatste twee maanden zo'n 30% hoger ging.

Bekaert daalde met 0,2% tot 40,40 euro. Nabeurs maakte de groep bekend dat de bedrijfswinst in het eerste halfjaar zakte met 35% tot 40,5 miljoen euro. De slechte cijfers van Xeikon wogen op hoofdaandeelhouder Agfa-Gevaert. Het aandeel bereikte in de loop van de dag een dieptepunt van 14,81 euro, maar herstelde nadien en sloot nog 0,5% hoger op 15,33 euro.

Herman Dhollander/Nadine Bollen

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud