Advertentie

Euronext Brussel somber gestemd

Dinsdag wordt het startschot gegeven voor wat het hoogtepunt moet worden in het resultatenseizoen. Beleggers zijn er niet gerust in. Vanmorgen kwam het Nederlandse elektronicabedrijf Philips al met tegenvallende cijfers en vooruitzichten voor de dag. Dit zet een domper op de al niet te beste marktstemming.

Ook de Brusselse beurs treurt, al kan zij het verlies beperken dankzij haar defensieve karakter. Het Waalse IBA is een positieve uitzondering met een klim van 1,8% tot 27,95 euro. Het bedrijf kreeg van de Amerikaanse FDA de goedkeuring voor zijn protontherapiesystemen, waardoor de Amerikaanse markt binnen handbereik ligt. Analisten zijn alvast tevreden over de goedkeuring.

Netwerkbedrijf Telindus verliest 1,2% tot 8,9 euro. Cisco, een belangrijke partner van Telindus, zou volgens het Amerikaanse beurshuis met kwartaalresultaten kunnen uitpakken die aan de onderkant van de verwachtingen liggen. Dat zou betekenen dat de omzet met 10% krimpt.

De financiƫle waarden brengen vandaag evenmin soelaas. Fortis zakt 0,4% tot 27,6 euro, Dexia daalt 0,5% tot 18,7 euro en KBC zakt 0,9% tot 43,1 euro. Moeder Almanij gaat tegendraads 1,1% hoger tot 43,5 euro.

Nadine Bollen - 03/286 04 88

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud