Advertentie

Euronext Brussel: tegendraadse Bel20 sluit met klein verlies

"Het is niet de eerste keer dat Brussel achterblijft op de andere beurzen en het zal ook niet de laatste keer zijn", stelt Jo De Mil, hoofd van institutionele beleggingen bij beurshuis Delta Lloyd Securities. "Brussel is het eeuwige verhaal van de gebrekkige aandacht voor kleine en middelgrote aandelen."

Interbrew daalde met 0,9% tot 28,50 euro. Zowel Jo De Mil als een handelaar bij Artesia Securities verwijzen naar de overname van de Duitse brouwer Beck.

Vorige week bleek dat de wereldeconomie nog niet aan een herstel toe is. Uiteraard geen goed nieuws, maar dit verhoogt wel de kansen op renteverlagingen door de centrale banken en dat is dan weer goed nieuws voor de rentegevoelige waarden uit de financiele sector. Toch was er geen sprake van een offensief van de financiele waarden. Dexia, won weliswaar 1,1% tot 17,3 euro, maar KBC zakte 0,8% tot 43,68 euro. Fortis sloot 0,3% lager tot 28,90 euro.

Op de brede markt zorgde de sociale onrust bij Spector ook voor onrust bij de beleggers. Na een mooie koersklim op vrijdag, maakte de fotogroep maandag een uitschuiver van 8,1% tot 7,35 euro. Spector werd op de valreep echter voorbijgestoken door Ubizen. De netwerkbeveiliger donderde maar liefst 8,8% lager tot 6,75 euro.

Ondertussen blijft beurslieveling Omega Pharma in de kijker staan. De Financieel-Economische Tijd maakte in zijn zaterdageditie melding van een schadeclaim van 2,5 miljoen euro die een dochter van Omega Pharma boven het hoofd hangt. Omega Pharma reageerde daarop met de mededeling dat een eventuele negatieve uitspraak in het proces "het resultaat noch de balans van Omega Pharma materieel zal beinvloeden". Een eventuele schadevergoeding moet immers door de vroegere eigenaars van Lamoral worden betaald, zo stelde de verdeler van voorschriftvrije geneesmiddelen en gezondheidsproducten. De aandeelhouders bleven bij al deze strubbelingen relatief rustig en lieten het aandeel 2% stijgen tot 47,95 euro.

In de loop van de namiddag werd bekend dat de obligatiehouders van Real Software in september mogen stemmen over hun eigen voorstellen. De houders willen alternatieven voor het voorstel van de softwaregroep om dit jaar geen coupons uit te keren. De beleggers in Real Software zijn ondertussen al heel wat gewend en stuurden het aandeel een bescheiden 0,8% hoger tot 6,00 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud