Euronext Brussel: verrassende bewegingen bij herschikking

Die herschikking, die vrijdag voor de helft plaatsvond, leidde niet tot de algemeen verwachte koersdalingen. Integendeel: de aandelen waarvan het gewicht door de herschikking vermindert, gingen vooruit. Er waren bijvoorbeeld flinke winsten voor Solvay (+6,3%), KBC (+3,3%) en Agfa-Gevaert (+4,6%). Dexia, dat voor het eerst in de MSCI-indices wordt opgenomen, kreeg een klap van 4,8%.

"Blijkbaar hadden veel fondsbeheerders vooraf al hun portefeuilles aangepast", zei Van Assel. "De hedge funds die hadden gespeculeerd op flinke koersdalingen, zijn de grote verliezers".

Overigens verliep de handel voor de indexherschikking vlekkeloos. "We hadden die extra tien minuten echt wel nodig", stipte Van Assel aan. Maar ze toonde zich wel tevreden over het vlotte verloop.

De indexherschikking zorgde voor een forse omzet op Euronext Brussel. Er werden voor 311 miljoen euro aandelen verhandeld. Voor de slotfixing om 17.40 uur bedroeg de omzet nog maar 181 miljoen euro.

De Bel20 werd bij de slotfixing nog flink de hoogte ingestuurd. Voor de slotfixing stond de Bel20-index op 2.619,92 punten, bij de slotfixing ging de Bel20 nog 13,90 punten hoger tot 2.633,82 punten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud